Yangında kül olmuştu! Erdoğan açılışını yaptı: Borcumuzu ödüyoruz

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarihi Vaniköy Camii’nde 15 Kasım 2020 tarihinde yaşanan yangın olayının akabinde yapılan onarım çalışmaları sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının akabinde caminin açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Tarihi Vaniköy Cami Üsküdar’ımızın sembol yerlerinden biriydi. 2 buçuk yıl evvel çıkan yangında ağır hasar görmüştü.

Buranın tam yıkılarak ranta açılacağını argüman ettiler vicdana ve akla sığmayan şeyler söyleyip her zamanki üzere palavralarla zihinleri bulandırmaya çalıştılar. Biz bunlara kulak asmadık.

“VEFA BORCUMUZU ÖDÜYORUZ”

İstanbul’un sembol mescitlerinden olan cami bu bölgenin kalbi pozisyonunda. Padişahların ziyaretgahlarından olmuştur. İstanbulumuzun yeni uğrak yerlerinden biri haline geleceğine inanıyorum. Caminin ilçemize ve İstanbulumuza iyi olmasını diliyor, personelinden mimarına kadar herkese teşekkür ediyorum.

Her taşından tarih fışkıran İstanbul’a sevgimizi ve sadakatimiz oburdur. Fatihin emanet bu kenti tüm ilçeleriyle gönülden seviyoruz. Aşığıyız, hizmetkarıyız. İstanbul sevgimizi biriler, kadar lafta bırakmadık eser ve yatırımlarla nakış nakış işleyip gösteriyoruz. İstanbul’a minnet borcumuzu ödüyoruz. Yazgısına terk edilmiş ecdat yadigarı birçok yapıtı inşa ettik.

NE OLMUŞTU?

Üsküdar’da bulunan Tarihi Vaniköy Camii’nde 15 Kasım 2020 tarihinde yangın çıktı. Camii, yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangına ait Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca caminin ilişkin olduğu vakfın yöneticisi Uğur Vanioğlu hakkında ‘taksirle yangına neden olma’ cürmünden soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında yangının elektrik tesisatından kaynaklandığı tespit edildi. Savcılık, 21 Ocak 2021 tarihinde soruşturma kapsamında takipsizlik kararı verdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yangında kül olmuştu! Erdoğan açılışını yaptı: Borcumuzu ödüyoruz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Son Dakika, Güncel Haberler, Flaş Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin