MHP’nin muhalefete kurduğu manidar tuzak: ‘Liste’ stratejisi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • HABER7

Milliyetçi Hareket Partisi, 14 Mayıs seçimlerinde aldığı 5 milyon 421 bin 471 oy ve ulaştığı %10,14’lük oranla Türkiye’nin en büyük üçüncü partisi oldu. MHP’yi %5 seviyelerinde gösteren anketleri alaşağı eden Devlet Bahçeli liderliğindeki takımlar, seçimden zaferle ayrılan Cumhur İttifakı’nın bir kere daha AK Parti ile birlikte öncü gücü oldu. Bütün anketörler, muhalif siyasi ve gazetecilerin “MHP bizi yanılttı” demekle yetindiği muvaffakiyetin ardında bir stratejinin olduğu ise gözlerden kaçırılıyor.

MHP Genel Lider Yardımcısı Feti Yıldız, tam bu noktada çarpıcı bir değerlendirmede bulunuyor. Milliyet gazetesi muharriri ve Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Şahin’e konuşan MHP’nin iki numaralı ismi Feti Yıldız, partinin muvaffakiyetinin ardındaki gerçeğe dikkat çekti. MHP’nin neden ortak liste değil de kendi logosuyla seçimlere girdiğini ve listeleri YSK’ya son yasal müddetin 2 gün öncesinden verildiğini açıklayan Feti Yıldız, “sonuç alma sanatının” detaylarını paylaştı.

6’LI MASANIN İSTİKRARINI BU TÜRLÜ BOZMUŞLAR

MHP Genel Lider Yardımcısı Feti Yıldız’ın hususa ait açıklaması şöyle:

“Seçim kanununda yaptığımız değişiklikten sonra 6’lı masanın ‘artık oy’ avantajını kaybetmemek için tek listeyle seçime gireceğini, bu birlikteliğin CHP’nin ziyanına olduğunu ve başarısızlığa mahkum olacaklarını biliyorduk.

Çünkü milliyetçi-muhafazakar seçmen CHP’nin bilinen bagajları sebebiyle bu partiye oy vermeyecekti. Tıpkı Ali Babacan’ın babası gibi! AK Parti’den ayrılarak parti kuran şahısların ana gövdeden büyük bir kesim koparamaması diğer bir etkendi.

Cumhur İttifakı partilerinin seçimlere kendi logosuyla girmesi Millet İttifakı’nın tek listeyle seçime girme isteğini pekiştirdi. Müddetinden iki gün evvel YSK’ya milletvekili listelerini teslim etmemize inanamadılar, adeta intihar ettiğimizi düşündüler. Neredeyse zil takıp oynayacaklardı.

CHP ve Yeterli Parti 16 seçim etrafının 9’unda CHP listesinden, 7 seçim etrafında ise Yeterli Parti listesinden fermuar prosedürüyle seçime girdi. Güzel Parti bu prosedürle 1 vekil kazanabildi.

Ortak liste hazırlamak her vakit iki partinin toplam oyunun karşılığını vermez. CHP’ye iltica eden partiler oy karşılığını vermeden 39 sandalye aldı.”

TUZAĞA DÜŞÜRMÜŞLER

Gazeteci Zafer Şahin, yazısında MHP’nin stratejisini şöyle pahalandırıyor:

“Siyaset bir sonuç alma sanatıysa MHP bu sanatı hoş icra ediyor. Muhalefeti resmen tuzağa düşürmüşler.

Tabii bir de muhalefetin kendi içinde düştüğü tuzaklar var. Bilhassa CHP’nin. 4 küçük partiye kaptırdıkları 39 vekilliğin siyasi tarihimizde bir öbür örneği yok. Hukukçu Feti Yıldız’ın bu bahisteki yorumunu çok tuttum: Bu hadise siyasal bilgiler fakültelerinde tez, asliye hukuk mahkemelerinde sebepsiz zenginleşme davasının konusu yapılmalı.”

ASIL SÜRPRİZ İKİNCİ ÇEŞİTTE MI?

Peki AK Parti ve MHP öncülüğündeki Cumhur İttifakı‘nın 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ikinci çeşit seçimlerindeki stratejisi ve muhalefete yönelik planı ne? Muhalefet blokunun Cumhur İttifakı’nın stratejilerine karşı durumu nasıl?

Bütün Türkiye’nin bunu 29 Mayıs sabahı öğrenebileceği öngörülüyor…

KAYNAK: MİLLİYET – HABER7

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MHP’nin muhalefete kurduğu manidar tuzak: ‘Liste’ stratejisi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Son Dakika, Güncel Haberler, Flaş Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin